فیلتر بر اساس دسته‌ها
همه
تاریخ:مشاهیر پزشکی
اخبار پزشکی ایران
مقالات پزشکان
مقالات خانواده ها
مقالات کودکان

آیا عفونت باعث سقط جنین میشود؟

آیا عفونت باعث سقط جنین میشود؟

سقط به معنی خاتمه یافتن بارداری است. سقط جنین علل متفاوتی می تواند داشته باشد که شایع ترین علت آن اختلالات کروموزومی و علل دیگر آن تعداد زایمان، سن پدر و مادر، بیماری های عفونی و ایمونولوژیک می باشد. عفونت ها می توانند موجب سقط و زایمان زودرس شوند؛ زیرا جنین توانایی محدودی برای مقابله با میکروارگانیسم های عفونت زا و سیستم ایمنی او نمی تواند از پخش عفونت در بافت های مختلف جلوگیری کند. بسیاری از عفونت‌های دوران بارداری می‌توانند رشد جنین را با اختلال مواجه کنند. البته تشخیص این مورد که جنین تحت تأثیر عفونت بارداری قرار می‌گیرد یا خیر به عهده پزشک می‌باشد.

بیشتر ناهنجاری های مادرزادی و اغلب اختلالات ژنتیکی از طریق این آزمایش ها قابل شناسایی هستند . به این مجموعه از آزمایش ها و سونوگرافی ها ، غربالگری بارداری یا غربالگری جنین گفته می شود . انواع سونوگرافی های بارداری از جمله سونوگرافی آنومالی (اسکن ناهنجاری‌های جنین) و سونوگرافی NT (ناهنجاری کروموزمی و ژنتیکی جنین) را با مراجعه به رادیولوژی مرکزی اصفهان، با دقیق ترین نتایج انجام دهید.

چه عفونتی باعث سقط جنین میشود؟

عفونت‌های باکتریایی

    ترپیونما پالیدوم: این باکتری عامل بیماری مقاربتی سیفلیس است. این عفونت می‌تواند به جنین منتقل شود و در موارد آلودگی حاد موجب سقط جنین شود.

    کلامیدیا تراکوماتیس: طبق تحقیقات صورت گرفته این باکتری که از طریق مقاربتی منتقل می‌شود، یکی از عوامل عفونی مؤثر در سقط جنین است.

    میکوپلاسما هومینیس: طبق تحقیقات صورت گرفته درصد نسبتاً بالایی از خانم‌هایی که سابقه سقط داشته‌اند به این باکتری آلوده بوده‌اند.

    لیستریا منوسیتوژنز: این باکتری که از طریق مصرف غذاهای آماده، فراورده‌های لبنی و گوشتی به انسان منتقل می‌شود، عامل عفونت‌های زیادی در خانم‌های باردار است. این باکتری با عبور از واحد جنینی جفتی می‌تواند منجر به سقط جنین و زایمان زودرس شود.

    اوره آپلاسما: طبق تحقیقات صورت گرفته این باکتری با ناباروری و سقط جنین در ارتباط است.

عفونت‌های ویروسی

    هرپس سیمپلکس: این ویروس سبب بروز تبخال تناسلی می‌شود. در صورتی که مادر در سه ماهه اول بارداری به این بیماری مبتلا شود قابل درمان است؛ اما در صورتی که در دو ماهه دوم یا سوم مبتلا شود برای جلوگیری از ابتلای جنین به بیماری باید سزارین انجام شود. اگر این عفونت درمان نشود می‌تواند منجر به سقط جنین شود.

    سیتومگالوویروس: طبق تحقیقات صورت گرفته عفونت ناشی از این ویروس‌ها سبب ایجاد عفونت در رحم، سقط جنین و مرده زایی می‌شود.

    روبلا: ابتلای مادر به سرخک و سرخچه در سه ماهه ی اول بارداری احتمال سقط و ناهنجاری‌های مادرزادی را بسیار بالا می‌برد.

    پاروویروس: در صورت ابتلای مادر به این ویروس، جنین نیز از راه جفت می‌تواند به این ویروس آلوده شود. عفونت ناشی از این ویروس می‌تواند منجر به سقط جنین شود.

جنین داخل رحم
                                  عوارض عفونت مادری بر روی سلامت جنین / نوزاد

خطرات عفونت واژن در بارداری

عفونت‌های بارداری از سه طریق می‌توانند جنین را تحت تأثیر قرار دهند:

  1. عفونت در بارداری می‌تواند به صورت مستقیم بر روی جنین تأثیر بگذارد و جنین را با اختلالات مادرزادی مواجه کند.
  2. در مواردی ممکن است عفونت‌های بارداری باعث زایمان زود رس و یا سقط جنین شوند.
  3. عفونت در بارداری ممکن است بدن مادر را تحت تأثیر قرار دهد و در نتیجه جنین نتواند به خوبی رشد کند. در مواردی نیز ممکن است مادر مجبور به استفاده از داروهایی شود که این داروها نیز می‌توانند رشد جنین را با اختلال مواجه کنند.

سونوگرافی جهت تشخیص سقط

انجام سونوگرافی واژینال می تواند سقط جنین را به صورت تقریبی مشخص نماید. بنابراین در صورتی که پزشکان بخواهند از سونوگرافی برای تشخیص سقط جنین استفاده نمایند، سونوگرافی واژینال را درخواست می نمایند. البته معمولاً این سونوگرافی زمانی درخواست می شود که پزشک علائم شایع سقط جنین را در فرد مشاهده نموده باشد. به طور کلی این سونوگرافی می تواند به تشخیص موارد زیر کمک نماید:

  • کیسه بارداری بزرگتر از ۸ میلی متر و فاقد کیسه زرده باشد.
  • کیسه بارداری بزرگتر از ۱۶ میلی متر و فاقد جنین باشد.
  • جنین بزرگتر از ۵ میلی متر و فاقد ضربان قلب باشد.

    علاوه بر این، چنانچه سونوگرافی اول ضربان قلب جنین را نشان دهد؛ اما در سونوگرافی بعدی ضربان مشاهده نشود، علامت سقط جنین است.

سونوگرافی جهت تشخیص عفونت واژن

عفونت رحم ، لوله‌های رحمی و یا تخمدان‌ها باعث از هم گسیختگی و تخریب بافت‌های نزدیک به هم می‌شود. این بیماری مخفی توسط ویروس‌ها، قارچ‌ها، انگل‌ها و اغلب عفونت‌های باکتریایی به وجود می‌آید که از قسمت‌های تحتانی به رحم و لوله‌های رحمی صعود می‌کند. البته راه‌های دیگری نیز برای انتقال بیماری مانند ابتلا به عفونت پس از زایمان یا بعد از سقط جنین، انتقال بیماری از طریق خون و … وجود دارد. به منظور تشخیص این عارضه در کنار معاینات تشخیصی توسط پزشک، از سونوگرافی استفاده می‌شود.

پیشگیری از عفونت واژن

  • استفاده از کاندوم می تواند به جلوگیری از بروز عفونت های مقاربتی کمک کند. راهکارهای زیر برای کاهش خطر ابتلا به عفونت در دوران بارداری توصیه می شوند:
  • خودداری از مسافرت به مناطقی که عفونت زیکا در آنها شایع است و استفاده از اسپری ضد حشره برای جلوگیری از نیش پشه
  • استفاده از کاندوم و درخواست از شریک جنسی برای انجام آزمایشات مربوط به عفونت‎های منتقل شونده جنسی
  • شستشوی دقیق و کامل دست‎ها
  • دوری گزیدن از افراد مبتلا به عفونتهای واگیردار
  • دریافت واکسن آنفولانزا
  • عدم مصرف غذاهای غیر پاستوریزه
  • تعویض خاک بستر گربه توسط فرد دیگر
  • انجام آزمایش برای بیماری‎های منتقله جنسی و استرپتوکوک گروه B

آمادگی برای سونوگرافی رحم

در صورت انجام سونوگرافی شکمی ، لازم است مثانه شما پر باشد. زمانی که مثانه کاملاً پر باشد، باعث می شود که اندام شما در تصویر واضح تر دیده شود.

برای سونوگرافی از طریق واژن، باید مثانه خود را درست قبل از آزمایش خالی کنید.

روشهای سونوگرافی تشخیص سقط و عفونت واژن

سونوگرافی شکمی (Abdominal ultrasound):

سونوگرافی  از روی شکم انجام می‌شود. برای بهتر شدن کیفیت تصاویر از مقداری ژل مخصوص سونوگرافی در سطح پوست استفاده می‌شود.

سونوگرافی واژینال (Transvaginal ultrasound):

در این نوع از سونوگرافی از یک مبدل فراصوت کوچک‌تر استفاده می‌شود. این مبدل وارد واژن شده و بعد از آن تصویری دقیق‌تر و واضح‌تر از فضای داخلی به دست می‌آید.

عوارض سونوگرافی رحم

از استفاده از مبدل سونوگرافی به پوست در هنگام سونوگرافی از طریق شکم، هیچ اشعه ای استفاده نمی شود و به طور کلی هیچگونه ناراحتی وجود ندارد. ممکن است با قرار دادن مبدل ترانس واژینال در واژن، احساس ناراحتی جزئی داشته باشید. سونوگرافی از طریق واژینال نیاز به پوشاندن مبدل سونوگرافی در یک غلاف پلاستیکی یا لاتکس دارد که ممکن است در بیماران با آلرژی به لاتکس، واکنش ایجاد کند.

منبع:رادیولوژی مرکزی

 

اشتراک گذاری
فیلتر بر اساس دسته‌ها
همه
تاریخ:مشاهیر پزشکی
اخبار پزشکی ایران
مقالات پزشکان
مقالات خانواده ها
مقالات کودکان

از طریق تماس تلفنی یا پر کردن فرم زیر می‌توانید به صورت کاملا رایگان با مشاوران ایران مدلاین ارتباط بگیرید…

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به ایران مدلاین ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب